Információk

   0630/977 5738+ Kapcsolat

+ Árajánlatkérés

+ Hiba bejelentés

+ Garancia - ügyintézés

+ Alkatrész rendelés

+ Partnerek

+ Magunkról

  


 

ÉOE

Hiba bejelentés

WOLF Kondenzációs gázkazán

WOLF FGB

Kondenzációs gázkazán

 

Tartalom

+  Általános leírások

+  Gázkészülék hibák

+  Hibakódok

+  Gázkészülék karbantartás

+  Karbantartási akció


+  Kazáncsere

+  Kondenzációs kazán

 

Gyártók

WOLF ARISTONSZERVIZ
FERROLI IMMERGAS
VAILLANT WESTEN
WIESMANN UNIKAL
SAUNIER_DUVAL VARA_FEG

Szénmonoxid visszaáramlás ellenőrzése gázkészüléken

A szén-monoxid mérgezés elkerülése. Megelőzés ellenőrzéssel – karbantartással.

 

Gázkészülékek, és egyéb nyílt égésterű tüzelőberendezéseknél fennállhat a szén-monoxid visszaáramlás lehetősége. Tisztán tartott, és ellenőrizett kémények, kazánok esetében minimalizálhatjuk a kockázatot, de itt is előfordulhat szén-monoxid visszaáramlás.

 

Mik lehetnek a kiváltó okok?

 

A sok kiváltó ok közül a legelső az oxigénhiány, mely tökéletlen égést produkál, és oly mértékben termel készülékünk szénmonoxidot, kéményben nem alakul ki légfelesnek köszönhetően a megfelelő kéményhuzat. Ilyenkor akár csak egy széllökés, de egy páraelszívó is tud visszaáramlást okozni.Gondoskodjunk mindig a megfelelő szellőztetésről abban a helységben ahol a készülékünk van.

 

Ha a lakásban jól szigetelt ajtó ablakok vannak beépítve, a nyílt égésterű készülékekek légutánpótlását légbevezető beépítésével lehet megoldani. Légbevezető beépítését légutánpótlás, légterhelés méretezése után szereljük be. Egy gépésztervező a tüzelőberendezés, a nyílászárók és egyéb helyi adottságok ismeretében pontosan meg tudja határozni a szükséges levegő-utánpótlás mértékét, a végrehajtandó átalakításokat. Ez a megoldás életeket menthet.

 

Kiváltó okok között van elhanyagolt elkoszolódott tüzelőberendezés.

 

A nem megfelelően karbantartott tisztított készülékek hőcserélő lamellái elkoszolódnak, eldugulnak. Ennek hatására a keletkezett égéstermék nem tud szabadon a kéménybe áramlani.A hőcserélő alatt feltorlódik az elégetett nagy mennyiségű égéstermék,és a helységben marad.

 

Tartsuk mindig tisztán a kéményünket és a fűtőberendezést, évenként végezzük el a karbantartás és vizsgáltassuk meg, hogy működés közben zárt nyílászároknál nem mérhető szénmonoxid visszaáramlás.

 

Komoly kockázati tényezőt jelentenek az olyan, az ingatlanban uralkodó nyomásviszonyokat megváltoztatni tudó készülékek, mint pl. a konyhai szagelszívó.

 

Ezek a berendezések képesek visszaszívni a kéményből a füstgázt, ami mérgezéshez, súlyosabb esetben halálhoz vezethet. Ezen készülékek működéséből fakadó kockázatokat minimalizálni lehet, ha a depressziót okozó berendezés össze van reteszelve a tüzelőberendezéssel, azaz nem tudnak egyidőben működni. Korszerű, fokozott záródású nyílászárók esetében mindenképpen gondoskodni kell a lakás megfelelő levegő-utánpótlásáról.

 

Védjük magunkat egy jó minőségű szén-monoxidriasztóval!

 

A szén-monoxid érzékelők nem a CO-mérgezések megelőzését szolgálják, hanem kiegészítő biztonsági felszerelésként a szén-monoxid visszaáramlás okozta balesetek minimalizálását segíthetik elő. Fontos tudni tehát, hogy a szén-monoxid riasztó nem gátolja meg a szén-monoxid keletkezését !