Információk

   0630/977 5738+ Kapcsolat

+ Árajánlatkérés

+ Hiba bejelentés

+ Garancia - ügyintézés

+ Alkatrész rendelés

+ Partnerek

+ Magunkról

  


 

ÉOE

Hiba bejelentés

WOLF Kondenzációs gázkazán

WOLF FGB

Kondenzációs gázkazán

 

Tartalom

+  Általános leírások

+  Gázkészülék hibák

+  Hibakódok

+  Gázkészülék karbantartás

+  Karbantartási akció


+  Kazáncsere

+  Kondenzációs kazán

 

Gyártók

WOLF ARISTONSZERVIZ
FERROLI IMMERGAS
VAILLANT WESTEN
WIESMANN UNIKAL
SAUNIER_DUVAL VARA_FEG

Gázkészülék tisztítás - gázkészülék ellenőrzés – gázkészülék karbantartás - gázkészülék felülvizsgálat

Gázkészülékek, és egyéb tüzelőberendezések működésük során tüzelőanyagot és levegőben lévő oxigént hasznosítják. A levegőben és a gázban lévő szennyezőanyagok működés közben lerakódnak a gázkészülékek, stb.. alkatrészekre, ( kazántest,égősor,ventilátor,hő dob ) égőtérben ezek a szennyezőanyagok megtapadnak, ráéghetnek a hőcserélők belső felületeire. Égősorok elkoszolódnak a lerakodott kosz pedig tökéletlen égéshez vezethet, ezzel csökken a készülékek hatásfoka. Növekszik a tökéletlen égéskor kialakuló szénmonoxid mennyisége, a szén-monoxid visszaáramlás lehetősége növekszik.

 

Tisztán tartott, és ellenőrzött gázkészülékek, kazánok esetében minimalizálhatjuk a kockázatot, gázkészülékek karbantartásával ellenőrzésével. Éves gázkészülék ellenőrzés karbantartás során szemrevételezzük, tisztítjuk, működés közben ellenőrizzük a gázkészülék biztonságos üzemét.
 Fontos hogy a gázkészülék karbantartását minden esetben  szakember végezze.

 

A gázkészülékek és vezetékek rendszeres felülvizsgálatát, valamint az égéstermék-elvezetők kötelező ellenőrzését jogszabályok írják elő, előbbit a 19/2012, (VII.20.) NGM rendelet, utóbbit a 63/2012. (XII.11.) BM rendelet.
 

Vállajuk gázkészülékek, kazán, bojler, konvektor, tűzhely, cirkó, kondenzációs kazán, állókazán szakszerű karbantartását, tisztítását ellenőrzését állapotfelmérését. Továbbá gázkészülékek műszaki biztonsági felülvizsgálatát.

 

Gázkészülék szervizünk a felsorolt márkák márkaszerviz képviseletét látja el.
 

ARISTON – WOLF – FÉG – FERROLI – WESTEN – IMMERGAS - BIASI - VIESSMANN - SIME

CHAFOTEAUX  

Gázkészülék karbantartásokat javításokat gyártó előírásai szerint, gyári alkatrészek felhasználásával, garanciával végezzük.
  


 

Elhanyagolt elkoszolódott tüzelőberendezés.

A nem megfelelően karbantartott tisztított készülékek hőcserélő lamellái elkoszolódnak, eldugulnak. Ennek hatására a keletkezett égéstermék nem tud szabadon a kéménybe áramlani.A hőcserélő alatt feltorlódik az elégetett nagy mennyiségű égéstermék,és a helységben marad.

 

Tartsuk mindig tisztán a kéményünket és a fűtőberendezést, évenként végezzük el a karbantartás és a tisztítást vizsgáltassuk meg, hogy működés közben zárt nyílászároknál nem mérhető szénmonoxid visszaáramlás.

 

Nyílt égésterű készülékek esetében,védjük magunkat egy jó minőségű szén-monoxidriasztóval!

 

A szén-monoxid érzékelők nem a CO-mérgezések megelőzését szolgálják, hanem kiegészítő biztonsági felszerelésként a szén-monoxid visszaáramlás okozta balesetek minimalizálását segíthetik elő. Fontos tudni tehát, hogy a szén-monoxid riasztó nem gátolja meg a szén-monoxid keletkezését!

 

Az elmúlt években a CO-mérgezések  kiváltó okai visszavezethetőek a nem megfelelő gázkészülék,kémény ellenőrzés és karbantartás hiányára, illetve a gázkészülékek tüzelőberendezések elégtelen levegő-utánpótlásra.